Thursday, 21 June 2012

progress anak dara manje ku....

Dah 1y 5m++ manje mama nie kan...sekejapan saja masa itu berlalu beredar melayang2 ke atas awang-awangan...cewahhhh....dah byk progress dia...skang nie NFN terlalu cepat tangkap ape yg aku sebut@ajar...contoh nye,bile aku sebut satu word tu,dia leh ulang ngan cpt...dan seterus dia praktis sampai dia puas...hahaha...gud girl anak mama kan...ni senarai yg dia dah pandai sebut...

mama
babah
bird - (pantang kuar dari umah,trus pandang atas langit dan sebut byk kali)
rabbit - (kebetulan ade arnab sape ntah kat dpn umah aku tu,trus aku sebut RABBIT....tak pasal2 dia                         sebut dari umah aku sampai la ke umah BS dia...hahah)
lizard - (kat umah sewa nie mmg byk menatang nie...dan utk pengetahuan semua, NFN dan babah
              dia terlalu geli n takut ngan cicak nie)
didit - (nie utk ayam)
nenek
opah
atok
kakak
abang
mak - (dia panggil BS)
amin - (bile abis baca doa)
nak
taknak
milk
mamam
bye bye
jom - (kemain becok kalu aku bersiap2 pakai tudung)
ade lg perkataan2 yg dia dah pandai sebut...kalu ajar ABC...kite sebut A...dia trus kan sebut B...hahaha...tak menyabar lak dia...

Dan dia dah pandai kenal anggota badan....nose,mouth,teeth,eye,ear,hand,leg,hair....aku akan sebut mane awak punye nose...trus tunjuk idung dia...dan seterus nye...tiap malam mmg aku amek sedikit masa utk study sesikit ngan dia...
Ok lah...nanti kite sambung lg progress NFN yg seterus nye yer...Semoga NFN menjadi anak yg solehah,yg bijak hendaknye...

 NotaPena : kite dah dpt hadiah bezday dari hubbybie...advance kate nye...TQ sayang...



Wednesday, 16 May 2012

holiday+balik kg babah...

Hehe...dah lame simpan nie...hari ni br nak mengarang...minggu2 yg lepas 5/5/12, kami sefamily in law gi jejalan melaka...sesambil balik kg kat bukit rambai tuh....nak singgah g coconut shake kat klebang tu tp terpaksa batal kan coz kemain panjang baris kalah ulor melingkor tuh wehhh...kempunan mama nie...lg pun anak dara tak berapa sehat sgt...kecian dia...dok la menangis meraung kesakitan akibat gigi geraham mau turun...huhu....besar ko...

Nah...tgk je la gambor NFN badmood nie...cian anak mama yerk..



notakecik : ngah berjaga2 lg nie...blah kanan dah nmpk putih gak...geraham mau turun lg...

Tuesday, 15 May 2012

rindu bau baby...

Biler lagiii nie...hahaha...amboi kemain ko kan erin....NO NO NO....tggu sekejap je lg yer...next yer leh proses...haha gile gataiii...akceli member aku a.k.a sedara pompuan aku br je bersalin semalam...anak kedua,baby boy gak...ohhhh...sungguh comelll baby tecik tu...dan baru minggu lepas gak aku mengemas segala mak nek brg2 baby...bungkus letak atas almari trus...hahaha...tp siap2 amek barut baby coz akak aku dan akak ipar aku ngah preknen skang nie...barut baby turun temurun gitu kekdahnya...jimat kan...bengkung utk mak2 pun turun temurun...ada dua jenis,bengkung jawa...perghhh gile panjang ko...nk melilit pun berpusing2 siap berpeluh...lg satu bengkung pendek ada tali panjang kat dpn...lilit then ko tocang kan je kat dpn...seksa gak ar...tp serius kurus tau tak...aku leh dpt 45kg time pantang hari tue tp la nie aku tak berani timbang...ahakksss....takut ko...time pantang makan gile kena sukat...pg dan ptg je mkn nasi...tang tengahari ngan malam pepandai ko la nak mentekakdarah ape....tp serius aku jaga dan sukat makan tu yg dpt gile best angka tuh...leper je vontot aku...betis lg la kecik je...hahaha...skang cer tengok makin bam bam ade lah...adoiiiyaiiiinyeepunnn....mau preknan lagi la gini...leh kurus balik mcm time pantang dulu...

Nahhhh...sesaje letak gambor anak dara aiii tuh....NFN in daa houseee.....(kalu dpt baby boy lak dah ade nama...hahaha...AFH...gituuuu...verangannnnnsssss jerrrrr)


                                                         baru pandai meniarap time nie

                                                             skang dah jalan sendiri 

notakecil : mama dan babah syg bdk tecik nie sgt2...ketat2...erat2...




                                       

Friday, 20 April 2012

Comel mama...

                                                                          

Wednesday, 18 April 2012

Angan-angan jer...

benda alah free kan...so kite berangan-angan di atas awang-awangan (tetibe feeling cite LANDASAN CINTA...pilot kan ensem...perghhhh...tercair jap)....byk nye cita-cita tp tak tau tercapai ke idok...InsyaAllah...kite usaha,doa dan diakhirkan ngan tawakal yer...1st nak wat umah blakang umah mak...hahaha...tetap nak dok bwk tiak mak....tanah ade,tggl cucuk tiang je pun...tp ongkos a.k.a fulus a.k.a wang nye masih lum tinggi menggunung lg...hahaha...dok masuk tabung je wet syiling tu,tp asal tengah bulan je kantoi...asal kantoi je tgh bulan...perghhhhh...camno nak tinggi kan...doakan sy yer kenkawan...kecik pun takpo...asal kan ade umah sendiri...

Tuesday, 17 April 2012

bersawang ler umah kite nie....

fuh...fuh...fuh...perghhhh...habuk teramat tebal. tak tau nak start dari mane. byk nak dicerita utk kekawan tp penyakit malas tuh tebal yg amat. lebih2 lg anak kecil sape lg kalu bkn NFN tu....makin besar makin byk ragam nye...yg sedih yg kelakar,semua nye berlaku waktu gini...kekadang tahap kesabaran tu dah sampai kehujung waktu,tp demi NFN...mama follow je la ye anak...waktu nie lah saat2 indah berlaku yg mungkin tak kan kite lupe kan nanti...bile masih kecil,ragam nye gini,bile dah besar ragam nye gitu...tang2 tuh lah kite start rindu waktu dia masih kecil,rindu bau2 wangi baby.....hehehe...tetibe lak mama ter'ingin' peknen blik...hikhik...tp babah cakap,kite rileks dulu...babah masih merindui saat2 NFN masih baby,nak gomol2 pepuas...nak memanje kan NFN pepuas...Yaaaa...mama akui yg anak dara kecil tu teramat manje ngan babah nye...kalu MH ade kat umah,abih diikut nye kemana jua babah nyer pegi....even toilet pun NFN leh berdiri tegak kat dpn pintu...hoho...kelakar pun ade...kecian pun ade...maybe MH jarang berada di rumah atas kesibukan mencari rezeki...sesekali je balik...hoho...dah cam PJJ lak mama ngan babah nie...x pe lah,demi sesuap nasi sepinggan lauk (gile tamak mkn lauk byk)...pakse rela la gamak nye...ok...got to go...ahakkkssss...x sabar nk balik,anak dara kecil tak brape sehat...mau turun gigi dan tambah akal agak nye...syg anak mama yg bijak tuh...